Projectes

PechaKucha Barcelona

Oscar Guayabero i Mich Micenmacher hem començat l'aventura d'organitzar els PechaKucha Barcelona (PK) perquè ens fascina la transmissió de coneixement, sobre tot en la seva forma presencial. La paraula, segueix sent el millor interfície d'intercanvi d'idees. Però a més, ens encanten les històries, ens agrada molt que ens les expliquin. Així que al PK esperem gaudir de molts relats, però poc autobombo; molt d'humor, però poc cinisme; moltes idees, però pocs productes; moltes pistes, però poques marques.

El PechaKucha Night, està compost per 12 ponents de diferents disciplines i procedències. Tots tenen en comú les ganes de compartir el que saben o el que han descobert.

Més que explicar una veritat de com creiem que són les coses, ens agrada veure-ho com una caixa de sorpreses que tu deixaràs davant dels oients perquè ells siguin els que descobreixin el que hi ha dins. 

PechaKucha Night neix de la mà de d'Astrid Klein i Mark Dytham ( Klein Dytham Architecture ) a la ciutat de Tòquio l'any 2003 com a eina per transmetre coneixement d'una forma amena.

Es tracta de generar punts de trobada interdisciplinària, on camps com l'arquitectura, la sociologia, el disseny gràfic i de moda, la música, la fotografia, el disseny industrial, el cinema, la creació multimèdia, la publicitat, l'antropologia, la medicina o la química ambiental, tenen un espai d'interacció.

PechaKucha Night es presenta com un format ràpid d'exposició d'idees, projectes, dissenys ...

:: 20 imatges x 20 segons = 6 minuts + 40 segons ::

En cada sessió, entre uns 12 ponents mostren els seus projectes per mitjà de 20 imatges, amb la particularitat que només disposen de 20 segons per explicar cadascuna d'elles. Els participants són professionals, estudiants, professors, empresaris, investigadors, observadors, etc provinents de diferents disciplines.

PechaKucha Night es diferencia d'altres cites similars pel seu format ràpid de posada en escena. Cada ponent té 6 minuts i 40 segons per a exposar la seva idea. Es tracta de donar pistes més que d'expressar certeses o conceptes tancats. La idea és despertar la curiositat de l'espectador, fer-lo reflexionar o descobrir algun aspecte, forma de treballar , tecnologia , etc. El públic gaudeix de nombroses presentacions de signe molt divers en un breu període de temps: una potent dosi de creativitat comprimida. I tot és sense ànim de lucre, buscant sempre la promoció de la creativitat actuant de forma local amb un abast global.

Des que el 2003 es fes el primer PechaKucha la idea s'ha anat expandint internacionalment i ara hi ha més de 700 ciutats de tot el món que celebren periòdicament les seves PechaKucha Night. Cada ciutat pot tenir només un representant (organització) i aquest ha de ser aprovat per la central al Japó.

Al juliol 2008 la dissenyadora Petz Scholtus va iniciar el PechaKucha a Barcelona i, des de llavor, se celebren un mínim de 4 esdeveniments a l' any a la ciutat. Al gener de 2012 Petz delega en Marc Morro l'organització i responsabilitat de PechaKucha Barcelona. En 2014 Oscar Guayabero i Mich Micenmacher prenen el relleu i inicien una nova etapa del PechaKucha a Barcelona amb el volum 18.

http://www.guayabero.net/catala/projectes/projecte/pechakucha-barcelona.html