Disseny

Massive Changes

Massive Change no és sobre el món de disseny. És sobre el disseny del món

El disseny ha sorgit com una de les forces més poderoses del món, una mica que ens situa a principis d’un període nou, sense precedents, de la possibilitat humana.

El disseny ha sorgit com una de les forces més poderoses del món, una mica que ens situa a principis d’un període nou, sense precedents, de la possibilitat humana. Es tracta d’un període en el qual totes les economies i les ecologies es converteixen en globals, relacionals i interconnectades.

A fi d’entendre aquestes forces emergents, hi ha una necessitat urgent d’articular exactament el que ens fem a nosaltres mateixos i el que fem al nostre món. Aquesta és l’ambició del projecte Canvi Massiu.

Massive Changes és una celebració de les nostres capacitats globals i també una mirada cautelosa a les nostres limitacions. Inclou tant les possibilitats utòpiques com les distòpiques d’aquest món emergent, en el qual fins a la naturalesa ja no està fora de l’abast de la nostra manipulació.

Per a molts de nosaltres, el disseny és invisible. Vivim en un món que està configurat tan a fons per l’esforç humà que el disseny s’ha convertit en una segona naturalesa, sempre present, inevitable, intrínseca.

I ara, el poder de disseny per a transformar i afectar cada aspecte de la vida diària està conquistant l’estesa consciència pública.

Ja no s’associa el disseny només amb objectes i aparences. Aquest s’entén cada vegada més en un sentit molt més ampli que la capacitat humana de planejar i produir resultats desitjats. Massive Changes: futur del disseny global, tramat com un projecte discursiu internacional, traçarà un mapa de la nova capacitat, el poder i la promesa del disseny.

Massive Changes explora esdeveniments que canvien paradigmes, idees, i gent, investigant les capacitats i els dilemes ètics del disseny en la fabricació, el transport, l’urbanisme, la guerra, la salut, la vida, l’energia, els mercats, els materials, la imatge i la informació. Necessitem desenvolupar una societat global que tingui la capacitat de dirigir i controlar les forces emergents a fi d’aconseguir el resultat més positiu. Hem de preguntar-nos: Ara que podem fer alguna cosa, què farem?

Volem produir una nova classe de constructors de canvi - ciutadans que pensen com dissenyadors. Aquesta gent seria, en les paraules de l’inventor i filòsof Buckminster Fuller, “una síntesi d’artista, inventor, mecànic, economista objectiu i estrateg evolutiu.”

Massive Changes és un projecte de Bruce Mau Design i l’Institut sense Límits

http://www.guayabero.net/catala/publicacions/articles/disseny/article/massive-changes.html