Cultura i mitjans

Adéu a la cultura mediterrània

Barcelona ha anat eliminant els elements més autèntics i singulars de la seva identitat cultural a la vora del mar Mediterrani..

Locus Catalanus

Tant de bo fos cert, seria un plaer contribuir a crear un país que aplega Ramon Llull, Josep M. Jujol, Joan Brossa, Pere Portabella, Perejaume ..

A la recerca de la cultura a la Universitat

La universitat encara és un lloc on es troba la cultura, fins i tot en les recents manifestacions i tancades dels estudiants en contra del pla ..

L'any del Consell

Dissabte passat hi va haver un dinar força curiós. Als locals de La Caldera, espai d’acollida per a molts ballarins, la societat c..

La cultura és política o no és

Aquests dies ens hem preguntat si es pot fer cultura política i hem arribat a la conclusió, òbvia però a vegades oblidada,..

Només la veritat és sexy

Diverses exposicions que aborden la fotografia i el documental coincideixen a la cartellera de Barcelona. He recordat una pintada a les portes del Mer..

Volem ser moderns?

Volem reivindicar el terme modern. I, per entendre'ns, donarem la nostra definició de modernitat. Som conscients que barregem termes èti..

Una xarxa i un niu

Que s’obri un centre d’art contemporani és per si mateix una bona notícia per a la cultura. Si és en una ciutat com G..

Detectors linies vermelles

Arran dels canvis al Centre d'Art Santa Mònica (CASM), un munt de creadors, comissaris, gestors independents i gent de la cultura han decidit g..

Lliçons no apreses

Tot just acaba de tancar l’exposició de Duchamp, Man Ray, Picabia al MNAC. El primer és reconèixer un mal hàbit que ..